Citeste despre sistemele de protectie si avertizare seismica

Va anunta cu 20-30 de secunde inainte de sosirea undei de soc seismic.

Va da ragazul de a va pune la adapost familia.

Da comanda de inchidere a gazului, evitand astfel producerea de incendii / explozii.

Avertizor seismic avansat cu contact de protectie

Elementul de detectie al sistemului de avertizare il constituie avertizorul seismic de tip AS-01. Optional, el poate transmite semnalul unui modul de avertizare vocala care difuzeaza instructiunile de securitate specifice fiecarui utilizator.

FUNCTIONAREA AVERTIZORULUI SEISMIC

Orice seism se manifesta mai intai prin propagarea unei unde primare, de atentionare, iar mai apoi a celei secundare, distructiva.

unda_soc Cele doua unde se propaga cu viteze diferite, deci sosesc intr-un punct mai indepartat de epicentru la momente diferite. Intarzierea depinde de mediul prin care se propaga, in cazul Bucurestiului aceasta diferenta este de 20 - 30 de secunde.

Avertizorul detecteaza, folosind tehnologie foarte avansata, iminenta sosirii undei de soc distructive (unda secundara) si ii informeaza pe utilizatori, care au astfel timp sa se adaposteasca.

Detectia unui cutremur major este fiabila, datorita faptului ca are loc o identificare a vibratiilor detectate, in urma careia orice vibratie a carei forma a undei nu corespunde cu o forma de unda seismica este ignorat.

Daca forma de unda a vibratiei corespunde celei seismice este verificat nivelul acceleratiei acesteia, pentru valori mai mari de 5 mg ale undei primare considerandu-se ca unda secundara si urmatoarele sunt distrugatoare si pornind alarmarea in consecinta: sonora si luminoasa. Daca aceleratia este insa inferioara valorii de 5 mg cutremurul nu este considerat ca find major si este semnalat numai prin avertizare luminoasa (leduri de semnalizare).

AVERTIZORUL SEISMIC este un dispozitiv independent si autonom.
Aceasta inseamna ca nu depinde de reteaua electrica si nici de o alta retea de transmisie de date.

Avertizorul seismic AS-01 functioneaza cu baterii care ii asigura o autonomie de cca. 3 ani (este recomandat totusi ca in fiecare an sa fie schimbate) si se monteaza pe un perete de rezistenta situat in prelungirea fundatiei pentru a detecta orice vibratie a solului. Aceasta ii asigura independenta fata de orice retea de transmisie a semnalului dar si acuratetea raspunsului sistemului la conditiile locale de manifestare a seismului.

Sisteme avansate de protectie cu avertizor seismic